Powered By Blogger

Thursday, June 11, 2015

Καιρός είναι η Ελληνική ηγεσία να δείξει σεβασμό πρός τον λαό που την ψηφίζει.

http://www.ramnousia.com/2012/08/o-neronas-ths-athinas.html
Πρόσφατα ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Γ. Πάγκαλος, άσκησε δριμήτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Ελληνικού λαού.

Σε δηλώσεις του, ο κύριος Πάγκαλος υποστήριξε ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέλαβαν το κράτος και ασκούν μια δικτατορία πάνω στους Έλληνες που εργάζονται».

Για τον ελληνικό λαό, δικαιολογώντας το ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν εφαρμόστηκαν οι αρχές που είχε διακηρύξει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ανέφερε πως αυτό συνέβη γιατί «ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος. Ο ελληνικός λαός θέλει ρουσφέτια, θέλει διορισμούς, θέλει να μην εργάζεται. Θέλει να κλέβει τους φόρους και να μην αποδίδει τον ΦΠΑ».

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την στοχοποίηση των ξένων, όπως ο Γιούνκερ, η Λαγκάρντ και η Μέρκελ και συμπλήρωσε: «Βάλαμε κάτω τους Γερμανούς και 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, θυμηθήκαμε το ναζιστικό παρελθόν τους». 

«Εγώ δεν λέω να μη κάνουμε κριτική στους Γερμανούς, αλλά τι είναι αυτό που τώρα θυμηθήκαμε ξαφνικά, το Δίστομο και όλα τα’ άλλα, επειδή τους χρωστάμε λεφτά. Δηλαδή τώρα ο εγγονός ενός Γερμανού οφείλει κάποια λεφτά στο γιο μου». (newsbomb.gr)

Τα σχόλια του κυρίου Πάγκαλου, είναι σκανδαλώδη ακριβώς επειδή διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών στο παρελθόν.

Εάν πολιτικοί που εκλέγουμε να μας εκπροσωπούν στην διεθνή διπλωματία, έχουν τέτοια γνώμη για εμάς και την μεταφέρουν και στο εξωτερικό, τότε υπάρχει καμία αμφιβολία γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν μια αρνητικότατη εικόνα για την χώρα μας?

Αυτό που κάνει ακόμα πιο εξοργιστηκό τις δηλώσεις Πάγκαλου, είναι το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός και οι όμοιοι του, υπήρξαν πάντα μέρος του προβλήματος στην Ελλάδα. Για 40 χρόνια η χώρα μας κυβερνήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία. 

Εάν αυτές οι κυβερνήσεις που ο κύριος Παγκαλος διατέλεσε ως υπουργός και υψηλό στέλεχος, δεν προώθησαν το είδους των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονταν η Ελλάδα ώστε να καταπολεμηθεί ο νεποτισμός, η διαθφορά και φοροδιαφυγή, απο ποιούς να περιμέναμε να προβούν σε μεταρρυθμίσεις? 

Από τους αγρότες και τους συνταξιούχους ίσως? Ή μήπως έπρεπε να λάβουν δράση η οι φοιτητές για να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία?

Ο λαός μας έχει την παροιμία οτι το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Αυτό σημαίνει ότι αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν την ικανότητα να πατάξουν την γραφειοκρατία και την φοροδιαφυγή συν να εκμοντερνίσουν την χώρα θα το κάνανε, οπως το κατάφεραν ως ενα βαθμό άλλες χώρες.

Αν ο κύριος Πάγκαλος πιστεύει οτι ο Έλληνας είναι τεμπέλης, τότε στο εξωτερικο γιατί δεν κοιτάει το βόλεμα, αλλά εργάζεται σκληρά και πετυχαίνει; Ίσως επειδή το σύστημα των άλλων κρατών του το επιτρέπει και επιβραβεύει την σκληρή δουλειά του? 

Μήπως στην Ελλάδα το σύστημα που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ/ΝΔ ενθάρρυναν και καλλιέργησαν, ενισχύουν τον νεποτισμό και την διαφθορά, ώστε να σιγουρέψουν την εξάρτηση του Ελληνικού λαού από τα κόμματα αυτα? Μετατρέποντας φυσικά την χώρα σε μια ολιγαρχία, παρά σε μια μοντέρνα δημοκρατία.

Εάν δεν έχεις "μεσο" στην Ελλάδα ή διασυνδέσεις, ανέλκεσαι δυσκολότερα στον επαγγελματικό τομέα, αυτό είναι η αλήθεια. Ευκαιρίες για εργασία ολοένα και σπανίζουν ενώ η γραφειοκρατεία είναι τόσο εκτεταμένη, που κάθε απόπειρα για ένα ξεκίνημα μιας καινοτομικής ιδέας στον επιχειρηματικό χώρο συναντάται από ναρκοπέδια κρατικής παρέμβασης και προστατευτισμού.

Και ο κύριος Πάγκαλος νομίζει ότι για αυτό ευθύνεται ο απλός Ελληνικός λαός! Θα έπρεπε να ντρέπεται λογικά αλλά από ότι ήδη γνωρίζουμε, πολιτικοί σαν και αυτόν δεν διαθέτουν την οποιαδήποτε ευαισθησία η ντροπή.

Ζώ τα τελευταία 11 χρόνια στην Ιρλανδία, και αυτο που εχω μάθει απο τους Ιρλανδους ειναι οτι αγαπούν την πατρίδα τους και της κανουν τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις. Δεν βγάζουν ολα τα κακώς κείμενα προς τα εξω, ουτε χαρακτηρίζουν συνέχεια αρνητικά την χωρα τους. 

Ισως γι'αυτό καταφέρνουν να προσελκύσουν πολλές επενδύσεις στην Ιρλανδία. Πως περιμένεις κάποιος να επενδύσει στην χωρα σου, οταν εσυ ως υπουργός βρίζεις και μειώνεις τον λαό σου, αποκαλώντας τον τεμπέλη και διεφθαρμένο! Ποιος θα ερθει να ανοίξει επιχείρηση στην Ελλάδα με τέτοιους πολιτικούς και ηγέτες; 

Ενώ οι Ιρλανδοί, παρόλα τα προβληματα που έχουν στην κοινωνία τους, αυτοαποκαλούνται ως η καλύτερη μικρή χώρα που μπορεί να ζεί κανείς. Αυτό το όραμα έχουν για την πατρίδα τους και αυτο το μύνημα προσπαθούν να περάσουν προς τα εξω.

Και το έχουν καταφέρει ως ενα βαθμό. Εμείς αντίθετα έχουμε μάθει να αποκαλούμε την χωρα μας "μπουρδέλο", ενώ εμάς τους ίδιους τεμπέληδες και διεφθαρμένους. Υπαρχει λοιπόν η οποιαδήποτε αμφιβολία γιατί αυτή την πατρίδα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε και γιατί αυτό έχουμε πείσει όλον τον κόσμο οτι ειμαστε;

Φυσικά μόνο οι δημόσιες σχέσεις δεν θα φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα, χρειάζονται να γίνουν και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αλλά για αυτό χρειαζόμαστε μια ικανή κυβέρνηση με όραμα, και όχι αλαζόνες, ολιγάρχες πολιτικούς με χαμηλότατο ήθος όπως ο κύριος Πάγκαλος.

Το μεγαλύτερο ίσως λάθος των Ελλήνων, είναι ότι για χρόνια ψήφιζαν πολιτικούς σαν τον Πάγκαλο και τους εμπιστευόταν. 'Οτι δεν ψήφιζαν με την λόγικη ή με όραμα και αγάπη για την πατρίδα τους, αλλά ώς επαίτες σε πολιτικούς του τύπου Πάγκαλου.

Ο Ελληνικός λαός πάσχει από έλλειψη υπερηφάνειας και αυτοσεβασμού, καθώς και αξιοπιστία και οράματος για την πατρίδας τους. Όταν εμείς δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας και την Ελλάδα, περιμένουμε σοβαρά να το κάνουν οι ξένοι εταίροι μας?

Οι δηλώσεις Πάγκαλου και κάθε Πάγκαλου ας γίνουν μάθημα για το τι είδους πολιτικούς ψηφίζαμε τόσα χρονια στην εξουσία, και τι είδους πολιτικού θα πρεπει να αποφεύγουμε στο μέλλον.